Toti copiii sunt “UNICAT” – incluziunea tuturor copiilor in gradinite si scoli primare

Copiii Unicat au nevoie de incluziune in scoala, iar la noi in tara, din pacate, cadrele didactice nu beneficiaza de formare profesionala in acest sens. Noi ne dorim sa le venim in ajutor si sa le putem oferi instrumentele necesare pentru a putea, la randul lor, sa vina in ajutorul copiilor.

Pentru acest ideal, am realizat un proiect care isi propune sa ofere o serie de 4 workshop-uri, unui numar de 40 de cadre didactice din invatamantul prescolar si primar. Cadrele didactice vor beneficia si de un mic ghid in format electronic, care va contine jocuri si activitati pentru copii, deoarece prin joaca copii pot invata si pot colabora cel mai bine.

Ne dorim ca toti copii sa se simta bine in scoala si sa se bucure de aceasta etapa a copilariei. Bugetul necesar proiectului este de aproximativ 25.000 lei.

Proiectul isi propune:

- constientizarea faptului ca sunt tot mai multi copii cu nevoi speciale, care au dreptul la educatie in scolile de masa.

- constientizarea faptului ca numarul cadrelor didactice special formate pentru a acorda sprijin acestor copii este prea mic fata de nevoile reale, de aceea, este nevoie ca si celelalte cadre sa beneficieze de instrumentele necesare incluziunii acestora.

- ne dorim clarificarea notiunii de “incluziune” a copiilor. Incluziune insemna a nu face diferenta intre copiii cu nevoi speciale si cei “tipici”.

Proiectul va avea ca beneficiari directi 40 de cadre didactice din invatamantul prescolar si primar din orasul Sibiu. Beneficiari indirecti ai proiectului sunt copiii din clasele actuale ale celor 40 de cadre didactice, aproximativ 1000 de copii, dar si copiii din generatiile viitoare. Cu ajutorul cadrelor didactice participante la curs, toti acesti copii vor putea sa interactioneze mai usor unii cu altii, invatand sa accepte si sa se bucure de unicitatea fiecaruia dintre ei.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

4

Suma:

480 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2019

Dăruiește ziua ta ~ 2019

In beneficiul: Toti copiii sunt “UNICAT” – incluziunea tuturor copiilor in gradinite si scoli primare

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

480 RON

Suma:

1

Galantomi:
4 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,000 RON Target
480 RON Suma
4 Donatii
48% Complete